TOIMINTA

Yhdistyksen toiminta

TOIMINTA

Yhdistyksen toiminta

Toiminta

Koulutukset

Yhdistys järjestää jäsenistölleen jatkokoulutusta yksin tai yhdessä eri koulutustahojen kanssa. Perinteiset syyskoulutuspäivät ja vuosikokous järjestetään loppuvuodesta ja kevätpäivät huhti-toukokuussa.

Materiaalia ja jäsenlehti

Psykologianopettajat ry julkaisee vuosittain erilaista opetusmateriaalia, kuten preliminääripaketteja, yo-pisteytysohjeita sekä Psykologianopettaja-lehteä. Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa sähköisesti. Lehdessä käsitellään psykologian opetukseen liittyviä aiheita.

Lehteen liittyvät yhteydenotot: Johnny Kronqvist  ja Ilari Kousa psykologianopettajalehti@gmail.com

Mainosten hinnat: 1/2 sivua 250 €, 1/1 sivu 350 €, keskiaukeama 500 €. Vuoden mittaan toistuvista voidaan sopia erikseen.

Palkintoja ja avustuksia

Psykologiliitto ja Suomen psykologian opettajien yhdistys ovat jakaneet yhdessä palkintoja ja stipendejä parhaiten psykologian ylioppilastutkintokokeen selvittäneille abiturienteille vuodesta 1997 alkaen. Joka vuosi PSOP ry:n hallitus valitsee ehdotusten perusteella vuoden psykologianopettajan, joka palkitaan syyspäivillä. Jäsenet voivat anoa yhdistykseltä matka-apurahoja kansainväliseen psykologianopetuksen tai psykologian alan seminaariin, konferenssiin, kongressiin tai koulutukseen.

Edunvalvonta ja lausunnot

Yksi PSOP ry:n tärkeä tehtävä on psykologianopettajien edunvalvonta. Näihin asioihin kuuluvat mm. psykologianopettajan kelpoisuus, palkkaus ja yo-kirjoitusten palkkiosuositukset. Työtä tehdään yhdessä eri järjestöjen kanssa (OAJ, Aineopettajaliitto, muut aineopettajajärjestöt, Suomen Psykologiliitto, Suomen Psykologinen seura ja EFPTA). Jos sinulla on henkilökohtasia yhteyksiä esim. kansanedustajiin, ole yhteydessä hallituksen jäseniin. Yhdessä olemme vahvempia!